30 de zile fără de păcat (alcool și cafea)

alcohol-bottles-celebration-color-209620

Acum 30 de zile am fost la doctor pentru că aveam arsuri grave la stomac. După o scurtă discuție cu doctorul am aflat că am gastrită. Cine ar fi crezut că ani de zile de abuz de alcool și mâncare nesănătoasă ar putea avea consecințe? Exact! Și eu am fost la fel de surprins, right?

Am primit o dietă strictă care practic spunea asa: Orice lucru care îți place și îți aduce plăcere în viață, STOP! GATA! CACA! Mențiuni importante: Substanțele aducătoare de fericire, cafeaua și mai ales alcoolul. Sevrajul de la cafea este absolut oribil, 4 zile m-a durut capul încontinuu și nu puteam să cristalizez un gând nici daca viața mea depindea de asta.

De la alcool nu am avut sevraj, mulțumesc lu’ Bunuțu’, dar în schimb, la ecografie am aflat că am Steatoză Hepatică de la alcool, și așa s-a transformat o luna de abstinență în 6, pentru că altfel urma să fie jale.

Ca să-l citez pe nea’ doctor: “Dacă continui în ritmul ăsta, în 5 ani ai să faci ciroză” și “la 28 de ani, ai ficatul unui om de 50 de ani”. Așa m-a convins că poate e o idee bună să nu mai beau o vreme.

30 de zile pe repede înainte, aș vrea să împărtășesc cu voi ce schimbări am observat.

FYI:

Înainte de asta beam aproape în fiecare zi mult peste limita recomandată.

Prima săptămâna:

Primul lucru pe care l-am apreciat a fost ca dimineața  nu mai blestemam zeii alcoolului de la mahmureală.
Al doilea lucru demn de menționat e că reușeam să dorm mai bine și nu mă mai trezeam noaptea aleatoriu făra să mai pot adormi la loc.

Săptămâna 2:

Am dat jos 2 kg, fără să schimb nimic în dietă și am simțit că este digestia mai “agilă”, asta probabil din cauză că nu mai băgam 1000 de calorii pe zi doar din alcool.

Săptămâna 3:

Un lucru despre care nu am prea văzut să vorbească lumea este STABILITATEA EMOȚIONALĂ  care vine o dată cu lipsa de alcool. Sincer, nu pot stresa îndeajuns asta, după 3 săptămâni fără alcool s-au redus drastic anxietatea și gândurile automate (gânduri deampixu’ care te fac să te gândești la ce e mai rău posibil și să intri într-o spirală iluzorie apocaliptică).

Săptămâna 4:

Corpul s-a dat bătut și a acceptat situația nouă în care eu nu mai primesc chimicale ale plăcerii din exterior și a început să le producă singur, iar acuma mă simt normal și nu mai am pofta aia bolnavicioasă de sucurile plăcerii din primele 2 săptămâni.

Plus că am scutit vreo 500 – 600 de lei cât dădeam în medie pe alcool lunar.

La început am fost puțin speriat de faptul că va trebui să urc pe scenă și să fac spectacol fără să beau nimic, dar aparent iese la fel de prost și cu, și fără alcool (cred că e de la glume, nu de la alcool).

Vreau să zic doar ca merită să faceți un 30 day challange fără alcool, doar ca să vă scoateți din zona de confort și să nu ajungeți in situația mea.

Mai am încă 5 luni în care nu am să pun gură pe alcool, ceea ce prinde bine pe timp de pandemie, am să va țin la curent.

3 thoughts on “30 de zile fără de păcat (alcool și cafea)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s